RSS

Blogginlägg '2018' 'januari'

Mot ljusare tider

Dagarna blir allt längre

Hade en fantastisk upplevelse igår efter jobbet då jag skulle påbörja min transportlöpning hem, jag insåg att pannlampan inte behövde tändas! Det är lite ljusare idag än för bara ett par veckor sedan och det märks! Dock är det fortfarande viktigt att bära reflexer för att synas i trafiken, jag hann inte så många km innan mörkret kom smygandes och pannlampan fick tändas.

Apropå att synas i trafiken springer jag själv med två produkter från ett företag som heter Save Lives Now. Dels en reflexväst perfekt för löpare då den har minimal passform och samt reflexband som jag fäster runt benen.

 Reflexband från runon

Protector LED Reflexväst

Reflexvästen har inbyggda LED-lampor som gör att du syns för trafikanter som inte har lampor eller lyser rakt mot dig, exempelvis gångare / cyklister.

LED-ljuset har också en psykologisk effekt. Faktum är att när jag springer ensam på små skogsvägar eller landsvägar långt från civilisationen då känner jag mig lite tryggare med en väst som lyser, ljuset gör att jag inte känner mig lika ensam i mörkret.

Förutom LED-lampor så har västen insydda reflextrådar så som en traditionell väst så att bilister ser dig på långt håll (500 meter). 

Flash Sport Active LED-Reflexband

Reflexbanden har inbyggda LED-lampor precis som västen, för övrigt fungerar de som ett traditionellt reflexband, men sitter skönare då de är gjorda av tyg.

 

Go Bananas mot slask

Vi går nu in i årstiden av slask, då man knappt kan vistas utomhus utan att bli blöt om fötterna. Slask och regn får hallen där hemma med alla skor att lukta kloak.

Gococo tog nyligen fram en smart produkt som råder bot på detta. 

 Boot banana

Boot Bananas

Tar inte bara bort stanken, bananerna torkar snabbt och skonsamt dina skor. Någon kanske tänker: Vem vill ha en "wunderbaum" i hallen? Men nej, Bananerna från Gococo luktar inte starkt.

Innehållet i bananerna "suger" ur och absorberar fukten från dina skor. Det innebär att skorna är torra och redo för en ny runda redan dagen efter.

 

Lycka till på nästa runda och kom ihåg, vi går mot ljusare tider!

vi utrustar löpare